Skip to main content

Zoekbalk J4

Het Zonnehuis, Doorn

Het Zonnehuis is prachtige nieuwe QuaRijn locatie met drie landhuizen gelegen aan de rand van Doorn. Het is heerlijk wandelen over het door bomen omgeven terrein. Elk landhuis heeft zijn eigen functie.

In de Landhuizen zijn alle één-persoonsstudio’s voorzien van eigen sanitair. 

Nieuw Leeuwenburg is voor ouderen met dementie. Dit landhuis wordt in 2024 opgeleverd. In dit landhuis kunnen cliënten met dementie wonen. 

Nieuw Sterkenburg is voor mensen met het syndroom van Korsakov.

Het Zonnehuis is een revaltidatiecentrum, voor dagbehandling, het Kennis- en BehandelCentrum QuaRijn, het restaurant, de kapsalon en de tandarts.

Daarnaast zit er in Het Zonnehuis ook de Doornse apotheek, twee huisartsenpraktijken en de buitenpolikliniek van het Diakonessenhuis ondergebracht.

De wooneenheden hebben allemaal een gezamenlijke huiskamer met een ruim terras of balkon. Deze zijn goed toegankelijk, zodat alle bewoners de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan. Ook is er tussen de gebouwen een parkachtige tuin, met rolstoeltoegankelijke paden én speciale tuinen voor specifieke doelgroepen, zoals een kas en moestuin bij de Korsakov woningen, waar bewoners zelf kunnen tuinieren. Bij de bouw van de landhuizen stond duurzaamheid centraal.

Wilt u meer weten over één van de Landhuizen, maar hieronder uw keuze

Meer informatie

085 488 99 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag t/m vrijdag

08.30 tot 17.00 uur

Adres landhuizen

Zonnehuis 1 / 3 / 7
3941 RB DOORN

routebeschrijving
navigatietip

Meer informatie


Vormen van zorg

In Het Zonnehuis kunt u voor diverse vormen van zorg en ondersteuning terecht:

Aanwezig in Het Zonnehuis

Het Zonnehuis heeft een kapsalon, restaurant, koffiebar, revalidatiecentrum, moestuin en een Kennis- en BehandelCentrum. Voor extra activiteiten is er de Stichting Vrienden van Het Zonnehuis Doorn.

Bezoektijden revalidatieafdelingen

U bent van harte welkom om uw familielid/naaste op onze revalidatieafdeling te bezoeken. Er geen vaste bezoekuren. De therapie die uw familielid/naaste krijgt, heeft wel voorrang op het ontvangen van bezoek. We raden daaro aan om voorafgaand aan uw bezoek te vragen naar de therapietijden van uw familielid/naaste.

De maaltijden zijn tussen 08:00 uur en 10:30 uur, tussen 12:00 uur en 13:30 uur en van 17:00 uur en 18:30 uur. U kunt tegen betaling mee te eten.

Telefoonlijst afdelingen

Afdeling somatiek 085 488 7330

Afdeling Neurologie 085 488 7340

Afdeling Korsakov 085 488 7250

Dagbehandeling 085 488 7350

Afdeling Cardiologie & Orthopedie 085 488 7360

Afdeling Cognitief 085 488 7370

Kennis en BehandelCentrum 085 488 73 73 / 0343-474849

Medisch secretariaat 085 488 7325

GRZ (Geriatrische Revalidatie Zorg) 085 488 7315

KBC Fysio 085 488 7305

ZH Receptie Zonnehuis 085 488 7000

Kapsalon 085 488 7392

Stichting Vrienden van Het Zonnehuis Doorn (VVHZD)

Het jaarlijks budget voor Het Zonnehuis wordt verstrekt uit de Wet langdurige zorg (Wlz). De Stichting Vrienden van Het Zonnehuis werft financiële middelen voor de financiering van niet door de Wlz gedekte uitgaven voor recreatie, ontspanning en bijzondere activiteiten en voorzieningen voor bewoners van Het Zonnehuis.

De Stichting Vrienden van Het Zonnehuis wil een aantal wensen en dromen van de bewoners in vervulling laten gaan. U kunt daarbij helpen! Meldt u aan als donateur van de Stichting Vrienden van Het Zonnehuis. Stort (jaarlijks) € 25,- op rekeningnummer NL 24 ABNA 0812 6302 38 onder vermelding van: donateurschap Stichting Vrienden van Het Zonnehuis

Stichting VVHZD gegevens

Het jaarlijks budget voor Het Zonnehuis wordt verstrekt uit de Wet langdurige zorg (Wlz). De Stichting Vrienden van Het Zonnehuis werft financiële middelen voor de financiering van niet door de Wlz gedekte uitgaven voor recreatie, ontspanning en bijzondere activiteiten en voorzieningen voor bewoners van Het Zonnehuis. De Stichting Vrienden van Het Zonnehuis wil een aantal wensen en dromen van de bewoners in vervulling laten gaan.

U kunt daarbij helpen!

Meldt u aan als donateur van de Stichting Vrienden van Het Zonnehuis. Stort (jaarlijks) € 25,- op rekeningnummer 65.90.58.022 (ING bank, Zeist) onder vermelding van: donateurschap

STICHTING GEGEVENS
Stichting Vrienden van het Zonnehuis Doorn
Telefoonnummer p/a 06 - 23634459
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nummer 30203895
RSIN/fiscaal nummer 814928274

Het postadres (indien nodig) kunt u opvragen via bovenstaand e-mail adres.

Onze bestuurssamenstelling

  • voorzitter: Annemarie Heuseveldt
  • secretaris: Maret van der Wees
  • penningmeester: Frans Schlaghecke
  • bestuurslid: Edwin Brummel

Beleidsplan
Fondsenwerving via de drie schillen matrix: van direct betrokkenen via toeleveranciers en regionale bedrijven naar landelijke sponsoring en speciale acties.

Uitbouw vaste donoren bestand.
Aan de hand van ingediende jaarplannen van de Instelling besluiten nemen t.a.v. ondersteuning bepaalde activiteiten en investeringen

Ons beloningsbeleid
De bestuursleden worden niet beloond

Zorg en diensten voor bewoners

In dit document staat beschreven welke zorg en diensten bewoners van het verpleeghuis en het verzorgingshuis krijgen vanuit het verzekerde pakket van de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor sommige zorg en diensten betaalt de cliënt een bijdrage. Er zijn ook zaken die voor rekening van de cliënt komen, of vallen onder de zorgverzekering van de cliënt. Deze tekst is gebaseerd op de Nederlandse wet- en regelgeving en met grote zorgvuldigheid samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Bekijk document Zorg en diensten voor bewoners

Reanimatiebeleid

Het is van belang dat van iedere cliënt duidelijk is of hij of zij wel of niet gereanimeerd wil worden. Wel of niet reanimeren komt daarom meestal aan de orde in één van de eerste gesprekken waarin met de cliënt de start van de zorgverlening wordt besproken.

Lees meer over het reanimatiebeleid

Cliëntenraad: meepraten, meedenken en adviseren

QuaRijn hecht veel waarde aan cliëntmedezeggenschap. De visie op medezeggenschap van cliënten is bij QuaRijn gebaseerd op de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ, 2018). Lees meer.

Vrijwilliger worden

Bij QuaRijn zijn ongeveer 600 vrijwilligers actief en daar zijn we heel blij mee. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bij willen dragen aan het leef- en woonplezier van ouderen. Lees verder.

Complimenten en klachten

Als u niet tevreden bent of juist een compliment wilt geven, dan horen we dat graag. Op basis van uw bevindingen kunnen wij proberen om de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening te verbeteren. Lees verder.

Rechten van cliënten

Alle bewoners hebben recht op de noodzakelijke verzorging, verpleging en behandeling. Daarbij staat in QuaRijn het hiervoor besproken leefplan centraal.

Verder is in ons land een aantal algemene rechten voor verpleeghuisbewoners wettelijk vastgelegd. De Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) regelt voor mensen die zorg nodig hebben onder meer het recht op informatie, inzage in het leefplan, zelfbeschikking, klachtbehandeling en vertegenwoordiging wanneer iemand niet meer in staat is zijn wil kenbaar te maken.

Iedere cliënt en zijn of haar vertegenwoordiger die te maken heeft met de Wet zorg en dwang, heeft recht op bijstand door een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon. Voor u is dit een cliëntenvertrouwenspersoon van Zorgstem.

Heeft u een vraag of klacht over de onvrijwillige zorg en wilt u er met een onafhankelijke partij over praten?

Neem dan contact op met cliëntenvertrouwenspersoon Wzd:

Margoot van Woensel
06 40 87 80 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over vertegenwoordiging vindt u op zorgstem.nl.

Nieuws: Revalideren met behulp van slimme apparaten (jan 2022)

Het Zonnehuis stelt patiënt centraal. Een gloednieuw gebouw met hypermoderne apparatuur waar revalidanten op hun kamer via een ‘smart screen’ hun eigen dossier kunnen inzien, zelf oefeningen doen met behulp van filmpjes en ook nog kunnen skypen met thuis. Het klinkt als een droom voor Niels Jongejan physician assistant ouderengeneeskunde, maar als het aan hem en zijn collega’s ligt, staat het echt te gebeuren. 

→ Lees het hele bericht

Nieuws: Antistollingszorg bij ouderen (mrt 2023)

De behandeling van de oudere patiënt met boezemfibrilleren kent de nodige valkuilen. Zo is er vaak sprake van comorbiditeit, polyfarmacie en een hoger bloedingsrisico. Dat vraagt om de juiste begeleiding en tijdige controles. Physician assistant ouderengeneeskunde, in functie van stafarts Wijk en Revalidatie, Niels Jongejan deelt tips, trucs en waardevolle ervaringen uit de praktijk.

→ Lees het hele bericht