Zo lang mogelijk thuis en zelfstandig blijven wonen, ook wanneer uw fysieke of mentale gezondheid achteruit gaat: dat is een veel gehoorde en begrijpelijke wens. Met wijkverpleging van QuaRijn is dit goed mogelijk. Kiezen voor zorg van QuaRijn is een keuze voor professionele en persoonlijke zorg bij u thuis!
Hier biedt QuaRijn wijkverpleging
In de volgende gemeenten biedt QuaRijn wijkverpleging:
- Bunnik (postcodes 3981, 3984 en 3985)
- Wijk bij Duurstede (postcodes 3945, 3947, 3961 en 3962)
- Utrechtse Heuvelrug (postcodes 3941, 3951 t/m 3959, 3971 en 3972)
- Veenendaal (postcodes 3901 t/m 3907)
- Rhenen (postcodes 3911, 3912, 3921 en 3922)
Missie
QuaRijn wil een betrouwbare en betrokken zorgaanbieder zijn. Ons vertrekpunt is altijd de cliënt en zijn zorgvraag. Een ander belangrijk aspect is samenwerking. Alleen door vruchtbare samenwerking met de cliënten, medewerkers en met alle andere betrokken partijen, kunnen we zorg op maat verlenen en deze zo dicht mogelijk bij u, de cliënt, aanbieden. Op die manier wordt u in staat gesteld uw leven zo zelfstandig mogelijk in te richten.
Met zorg van QuaRijn kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen, ook als u (tijdelijk) hulp of zorg nodig heeft. Heeft u onverwacht hulp nodig? Voor vragen of advies belt u met het Service Bureau QuaRijn (via 085-4889900). Indien nodig roepen zij een medewerker op die zo snel mogelijk naar u toe komt. Voor alarmering en noodsituaties is QuaRijn 7 x 24 uur bereikbaar.
Zorg is er voor iedereen
Iedereen kan zorg aanvragen: ouderen, mensen met een chronische ziekte of een beperking en mensen die herstellen van een operatie. Het team wijkverpleging kan de dagelijkse verzorging (tijdelijk) overnemen, zoals wassen en aankleden. Ook bieden onze medewerkers een luisterend oor bij rouw en verdriet, beantwoorden zij uw vragen over ziekten en gezondheid of maken met u een plan om grip te krijgen op het dagelijks leven. Vanzelfsprekend bieden zij ook verpleegkundige zorg, zoals (operatie)wonden verzorgen en injecties geven. Mocht thuis wonen door omstandigheden echt niet meer mogelijk zijn, dan kunnen zij bemiddelen in de overgang naar andere woonvormen.
Vertrouwd en dichtbij
De zorg wordt geboden vanuit verschillende wijkteams. De teams bestaan uit (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden. Doordat het team klein is, heeft u te maken met een kleine groep zorgverleners en wordt er een persoonlijke en vertrouwde zorgrelatie met u opgebouwd. Samen met u en uw mantelzorger(s) zorgt het wijkteam ervoor dat u zo goed mogelijk wordt ondersteund in het dagelijkse leven. Het wijkteam gaat met u in gesprek over uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Het is belangrijk om te bespreken wat u zelf nog kunt en zelf wil blijven doen, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig blijft en de regie houdt over uw leven. We werken daarbij ook zoveel mogelijk samen met mensen uit uw eigen omgeving: uw familie of uw sociale netwerk. De wijkteams werken ook nauw samen met andere zorgverleners uit de buurt, zoals de huisarts, apotheek, fysiotherapeut en welzijnsorganisaties.
Ondersteuning voor mantelzorgers
Veel mensen zijn thuis afhankelijk van zorg van hun partner, familie, vrienden. Dit noemen we mantelzorg. Als de mantelzorg tijdelijk uitvalt als gevolg van vakantie of ziekte kan logeren met zorg een uitkomst bieden. Het kan ook zijn dat de mantelzorg doorlopend zwaarbelast is. In dat geval kan het een oplossing zijn dat u een één of meerdere nachten uit logeren gaat waardoor de mantelzorger de tijd heeft om ‘op adem’ te komen. Respijtzorg is bijvoorbeeld mogelijk op verschillende woonzorglocatie Woonzorgcentra van QuaRijn. Vaak zal de huisarts, het transferbureau van het ziekenhuis of de wijkverpleegkundige u doorverwijzen. U kunt uiteraard ook zelf contact met ons opnemen. Lees hier meer over respijtzorg.
QuaRijn biedt zorg in de laatste levensfases
QuaRijn biedt zorg aan cliënten in de laatste levensfase. Deze intensieve zorg aan huis wordt geboden door professionele medewerkers die daardoor ook mantelzorgers kunnen ontlasten. Onze wijkverpleegkundigen zijn er voor cliënten die thuis verpleegtechnische zorg nodig hebben in de terminale fase (zoals pijnbestrijding via een pomp). Voor deze cliënten is het fijn dat zij vertrouwde gezichten blijven zien. Bij zorg in de laatste levensfase gaat het om zorg die er op gericht is om cliënten een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven. Daarbij gaat het niet alleen om het verzachten van lichamelijke klachten, maar ook om begeleiding bij de vaak bijkomende zorgen en angsten. In dit proces biedt QuaRijn ook ondersteuning voor mantelzorgers.
Kosten en informatie
De kosten van wijkverpleging worden vergoed door de zorgverzekeraars en u bent geen eigen bijdrage verschuldigd. Als u daarnaast ook huishoudelijke hulp of begeleiding via de gemeente nodig heeft, dan geldt wel een eigen bijdrage. Voor een advies op maat kunt u contact opnemen met het Service Bureau QuaRijn, te bereiken via 085-4889900. Via deze service maakt u ook een eerste afspraak met een van onze wijkverpleegkundigen.
Informatie wijkverpleegkundige
De wijkverpleegkundige indiceert de hoeveelheid zorg aan de hand van landelijke richtlijnen en kan u vertellen welke zorg QuaRijn kan bieden. Een bijzondere functie in het wijkteam, is de functie van de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kan samen met u vaststellen welke zorg u nodig heeft. Ook kan de wijkverpleegkundige verder kijken dan een concrete zorgvraag en daarvoor ook samen met u en samen met de andere partijen in de gemeente zoals welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties of mensen uit de buurt die ze kent, een oplossing zoeken en u misschien doorverwijzen. Misschien een beetje zoals vroeger, maar met de middelen van nu: de Wijkverpleegkundige nieuwe stijl. Onze wijkverpleegkundigen kunnen u adviseren, begeleiden, of doorverwijzen als dat voor u de beste zorg of ondersteuning biedt.
Casemanager dementie
Denkt u dat uw naaste de eerste verschijnselen van dementie heeft, zoals geheugenklachten, gedragsverandering of het kwijtraken van het overzicht? Of heeft u vragen omdat u nauw betrokken bent bij iemand in uw omgeving met dementie? Dan is het fijn om te weten dat de Casemanager Dementie van QuaRijn, er is om u te ondersteunen. Samen met u zoekt de Casemanager Dementie naar oplossingen die in een bepaalde fase het beste aansluiten bij uw situatie. Als de situatie verandert, dan denkt zij mee over de ondersteuning die op dat moment passend is. Ze begeleidt, zorgt voor de juiste informatie, denkt mee, biedt een luisterend oor en legt desgewenst contact met zorgorganisaties op het terrein van dagactiviteiten, wijkverpleging, of huishoudelijke hulp. Lees hier meer over casemanagers dementie.
Contactgegevens QuaRijn Wijkteams
Wijkteam Bunnik / 085 488 8603 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijkteam Wijk bij Duurstede / 085 488 8602 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijkteam Doorn / 085 488 8601 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijkteam Leersum/Amerongen / 085 488 8608 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijkteam Rhenendeal / 085 488 8604 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijkteam over het Spoor / 085 488 8606 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijkteam Hollandia State / 085 488 8605 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijkteam Entrada / 085 488 8607 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.