Tijdelijk herstel

Heeft u tijdelijk herstelzorg nodig omdat u in het ziekenhuis bent opgenomen of omdat u bijvoorbeeld bent gevallen? Uw medisch specialist of uw huisarts kan u dan aanmelden voor een kortdurend verblijf om te revalideren in Het Zonnehuis in Doorn.

We noemen dit eerstelijns verblijf. U verblijft dan een aantal weken in het Zonnehuis om te herstellen. Het doel van de behandeling en begeleiding is de terugkeer naar uw eigen woonomgeving.

Wanneer kunt u gebruik maken van eerstelijns verblijfszorg?

  • Als u tijdelijk niet in staat bent om voor uzelf te zorgen. Bijvoorbeeld door een kortdurende ziekte of een val.
  • Als u moet aansterken na een ziekenhuisopname.
  • Als herstellen in uw thuissituatie niet mogelijk is.

Verblijf
De specialist ouderengeneeskunde neemt tijdelijk de medische regie over van de huisarts. De arts schakelt eventueel een behandelaar in. Zoals een fysiotherapeut of ergotherapeut.
De arts en de behandelaren stellen een behandelplan op met uw persoonlijke doelen. U krijgt de begeleiding, zorg en behandeling die u nodig heeft.
Tijdens uw verblijf overleggen we met u wanneer u er klaar voor bent om naar huis te gaan en wat daarvoor nodig is. We kunnen u ondersteunen in het regelen van bijvoorbeeld thuiszorg.  

Wordt eerstelijns verblijfzorg vergoed?
Eerstelijns verblijfzorg valt onder de ziektekostenverzekering. Deze kosten worden vergoed uit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Dit betekent dat het verblijf, de zorg en behandeling die u ontvangt worden vergoed.

Adres

Het Zonnehuis
Afdeling revalidatie
Bergweg 2
3941 RB DOORN

routebeschrijving

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op met onze GRZ consulenten.

085 488 73 15

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media