Skip to main content

Zoekbalk J4

Ontmoetingscentrum Wijk bij Duurstede

Ontmoetingscentrum Wijk bij Duurstede is er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het biedt een compleet programma aan zowel mensen met geheugenproblemen en dementie als hun mantelzorger(s). Doel is dat u en uw mantelzorger(s) leren omgaan met de gevolgen van de ziekte, zodat u op een prettige manier zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Contact en gezelligheid
Ontmoetingscentrum Wijk bij Duurstede is bedoeld voor mensen met lichte tot matige geheugenproblemen, bij wie de zelfredzaamheid is afgenomen en waar de wens bestaat om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Het ontmoetingscentrum biedt een gevarieerd programma, dat bestaat uit individuele activiteiten en activiteiten in groepsverband. Voorbeelden hiervan zijn:

• geheugenactiviteiten, op een leuk manier uw geheugen trainen en op peil houden;
• sport en bewegen;
• sociale contacten en - creativiteit.

Mantelzorgers zijn altijd welkom, maar voor een meer persoonlijk gesprek is een afspraak maken ook mogelijk. Onze medewerkers geven u praktische adviezen en begeleiding.

Hoe gaat de aanmelding?

Eerst heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). U kunt deze zelf aanvragen of dit door uw huisarts, specialist, hulpverlener of casemanager laten doen. Wanneer u de indicatie heeft maakt u een afspraak met het ontmoetingscentrum voor een kennismakingsgesprek. Hier worden uw behoeften besproken en de mogelijkheden die het ontmoetingscentrum u en uw mantelzorger biedt.

Vervoer
Het vervoer van en naar het ontmoetingscentrum wordt vergoed als u hiervoor een indicatie heeft. U kunt dit aangeven in uw aanvraag voor uw indicatie voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).


PREZO Care keurmerk voor dag- en ontmoetingscentra van QuaRijn

Alle Ontmoetingcentra van QuaRijn hebben het keurmerk PREZO Care uitgereikt gekregen. PREZO Care is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren.


Contact

Ontmoetingscentrum Wijk bij Duurstede
Gansfortstraat 4
3961 CR Wijk bij Duurstede

Tel: 085 488 92 28
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Open: maandag t/m vrijdag

Doelgroep: niet alleen dementie maar ook N.A.H, psychiatrie , geestelijke of lichamelijke beperking

Service Bureau QuaRijn

ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur
T 085 – 4 88 99 00
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
WMO-loket Wijk bij Duurstede
0343 473070

Flyer

→ Bekijk hier de welkoms flyer van Ontmoetingscentrum Wijk bij Duurstede

→ Bekijk hier de algemene flyer van QuaRijn Ontmoetingscentra