Skip to main content

Zoekbalk J4

Lucide zet zich in voor NLdoet bij De Ridderhof

nldoet 2024

Aankomend weekend (15 en 16 maart 2024) is NLdoet, QuaRijn doet hier ook aan mee. In aanloop naar NLdoet blikken we terug met een enthousiaste deelnemer van vorig jaar: Herman Ligtenberg van Lucide B.V.

Lucide is een detacheringsbureau met focus op inkoop en contractmanagement. Ze detacheren, adviseren en trainen. Mensen en de verbinding tussen mensen staan bij Lucide hoog in het vaandel, vandaar dat deelname aan NLdoet voor hen een logische keus is.

In 2023 deden zij met 18 collega’s mee aan NLdoet bij Woonzorgcentrum De Ridderhof in Amerongen. Het is niet de eerste keer dat zij aan NLdoet deelnamen. Twee jaar geleden hebben zij hand- en spandiensten op een zorgboerderij verricht. Omdat Lucide gevestigd is in Leersum, zochten ze vorig jaar een activiteit dichterbij huis en kwamen zo uit bij De Ridderhof in Amerongen. Er moest een insectenhotel gebouwd worden en er was een spelletjesochtend georganiseerd. Al snel bleek dat ze veel meer konden betekenen. Dus er werden ook terrassen schoongemaakt, rollators en leuningen gerepareerd en klusjes opgepakt. Ook werd er gezongen met een bewoner aan de piano. 
Hierna bleef er contact. Voor het 10-jarig bestaan van Lucide gaven bewoners en het personeel van De Ridderhof bloembolletjes én pannenkoekenmeel. Met hierbij het aanbod om pannenkoeken te komen bakken. “Heel slim natuurlijk”, zegt Herman. Lucide gaat hier tijdens NLdoet van dit jaar invulling aan geven. En er zullen ongetwijfeld nog andere activiteiten uitgevoerd worden.

Wat maakt dat ze dit jaar weer deelnemen aan NLdoet is dat zij als collega’s veel bij klanten zijn en elkaar daardoor niet zo vaak zien. En ze leveren graag een kleine bijdrage aan het geluk van een ander. Herman: “Het mes snijdt voor ons dus aan twee kanten. Iedereen blij.”

Op de vraag of Lucide het  andere bedrijven aan zou raden deel te nemen aan NLdoet antwoord Herman: “Ik zou iedere organisatie aanraden zich aan te melden voor de activiteiten van NLdoet. Want zoals Jules Deelder zei:  ‘De omgeving van de mens is de medemens.’”

Wij wensen iedereen een fijne dag(en) met NLdoet!

Zoekt u nog een leuke activiteit? Op onderstaande locaties zijn nog plaatsen beschikbaar: