Skip to main content

Zoekbalk J4

Kennismaking met Ontmoetingscentrum Maarn

Een kleinschalig ontmoetingscentrum in het hartje van Maarn. Een fijne plek waar mensen die behoefte hebben aan contact een leuke dag kunnen hebben. Niemand vindt het fijn om alleen thuis te zitten. Anderen ontmoeten en leuke activiteiten doen geeft een dag weer kleur. Dagbesteding is ook een welkome oplossing voor mantelzorgers, die vaak op leeftijd zijn. De zorg voor hun naaste wordt wel eens teveel. Kom kennismaken bij Ontmoetingscentrum Maarn in Trompstaete en ontdek het enthousiasme van de deelnemers, de medewerkers en vrijwilligers: de koffie staat klaar!

“Wij geven de mensen veel persoonlijke aandacht en vragen wat ze leuk vinden om te doen”, vertelt activiteitenbegeleidster Jette van der Vlies. Natuurlijk zit er ook structuur in de dag. Rond kwart over negen worden deelnemers gebracht met de belbus of komen ze lopend als ze in Trompstaete wonen. Tijdens een kopje koffie in de gezellige zithoek wordt het nieuws van de dag doorgenomen. Soms is het een bijzondere dag, zoals onlangs 4 en 5 mei, dan gaan de gesprekken daarover. Aansluitend is er vaak een geheugenactiviteit. “Onlangs hadden we een quiz met oude songfestivalliedjes gemaakt”, “Bij deze activiteiten grijpen we vooral terug wat mensen nog weten van vroeger”.

Tussen de middag wordt de tafel gedekt voor een gezamenlijke lunch. Wie het leuk vindt, mag helpen. Bijvoorbeeld met tosti’s maken of een lekker extraatje. Daarna is er een rustmoment. De een gaat zitten in een luie stoel, de ander pakt een boek of gaat een dutje doen. Rond een uur of twee is het tijd voor iets actiefs. Bijvoorbeeld sjoelen, iets knutselen of als het lekker weer is een wandeling. Bij Ontmoetingscentrum Maarn is het motto: niks hoeft, alles mag. Maar de meesten kiezen voor iets gezamenlijks doen, want dat is juist zo gezellig. Jette vindt haar werk heel fijn, omdat ze ziet dat de mensen blij en tevreden naar huis gaan.

Mevrouw Coby van Oven was jarenlang vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum Maarn. Sinds 2012 is ze zelf deelnemer. Best een lastige stap, maar het lukte haar toch om het te aanvaarden. Want ze komt er veel te graag. “Iedereen mag hier zijn verhaal vertellen. We luisteren allemaal naar elkaar. De maaltijden zijn heel gezellig hier. Thuis zit ik maar alleen. Hier kan ik bezig zijn. Dat vind ik leuk en daar word ik blij van”.

Ilse Hilverdink is mantelzorger van haar moeder. “Mijn moeder had afleiding nodig, want ze was alleen maar bezig met heen en weer rijden naar mijn vader, die toen nog in Beatrix zat. Eerst moest ze er niks van hebben. Maar ze ging toch een keer kijken of het watvoor haar was. Eigenlijk vond ze het meteen leuk. En nu is het voor haar een levenslijn. Mijn moeder heeft graag mensen om zich heen en het Ontmoetingscentrum helpt tegen het gevoel van eenzaamheid en gemis van mijn vader, die vorig jaar overleed. Voor mij is het ook heel fijn, want ik heb er een klankbord en steunpilaar bij. Jette en Ans houden mijn moeder goed in de gaten en dat geeft mij rust”.

Interesse om kennis te maken met Ontmoetingscentrum Maarn van QuaRijn? U bent welkom voor een gesprek tijdens een kopje koffie. “Wij kunnen mensen ook helpen bij de indicatie”, legt Jette uit. Vanzelfsprekend
is een familielid of mantelzorger welkom om mee te komen.

Geopend: di/do 8.00u tot 16.00 uur
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t 0343 44 34 96