Skip to main content

Zoekbalk J4

Eetmaatjes nu al een groot succes

eetmaatjes2

Sinds eind mei is er een nieuwe activiteit in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Mensen die vaak alleen zijn, maar het veel gezelliger vinden om samen met anderen te eten, komen hier samen voor een gezellige maaltijd. Er wordt heerlijk gekookt en de deelnemers genieten van de gezellige gesprekken.

„We zijn in mei begonnen met zestien deelnemers,” vertelt Sharron Cassas, projectleider van deze activiteit bij Stichting Binding. „Nu zijn we twee maanden verder en hebben we ruim 30 deelnemers. Mensen die het fijn vinden om samen met anderen te eten en nieuwe contacten op te doen. Voor de maaltijd betalen de gasten vijf euro.” Op dit moment zijn er vooral oudere deelnemers, maar Sharron benadrukt dat ook jongere mensen heel erg welkom zijn. De inloop is iedere vrijdag om 17.30 uur, het eten wordt rond 18.00 uur opgediend. „We merken dat mensen steeds eerder komen, ook om te helpen bij bijvoorbeeld het tafel dekken.”

Het is de bedoeling dat Eetmaatjes, naast de vrijdag, binnenkort ook op dinsdag plaats vindt. Door het grote aantal deelnemers is het iedere week puzzelen om alles rond te krijgen. Er zijn meer vrijwilligers nodig die willen helpen in de keuken en bij het serveren van de maaltijd. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: Wijks Nieuws