Skip to main content

Zoekbalk J4

QuaRijn locaties hebben het Goed Geregeld!

QuaRijn nieuws 2023

Afgelopen maand hebben twee locaties van zorginstelling QuaRijn het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behaald, namelijk Ewoud & Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede en Huize Beatrix in Doorn.

Ruim een jaar geleden begon het traject met de wens van de adviseur Vrijwilligerswerk, Ivette Albertazzi van zorginstelling QuaRijn, om het vrijwilligersbeleid eens goed te evalueren, te verbeteren en op alle grote en kleine locaties van QuaRijn te implementeren. Ze ging in gesprek met de directie en vertelde hen van het Goed Geregeld-traject van Vereniging NOV. Ook binnen het management van QuaRijn werd al gesproken over het belang van het werk van de vrijwilligers en de extra aandacht die ze aan het vrijwilligerswerk binnen de organisatie wilden besteden. Zo kwamen wens en uitvoering snel bij elkaar. 

Ewoud & Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede
In het voorjaar van 2022 startte het traject bij de grootste locatie van QuaRijn met circa 100 vrijwilligers. Met meerdere bijeenkomst met vrijwilligers en medewerkers werd met behulp van de Zelfevaluatie van Goed Geregeld een diepgaande evaluatie tot stand. Omdat het de eerste locatie was, was het verbeterplan de basis voor het vrijwilligersbeleid voor de hele organisatie. Belangrijk dus om dit goed neer te zetten en uit te voeren. Dit betekende ook dat bij de eindbeoordeling nog niet alles afgerond was. In het eindverslag werd het keurmerk dan ook gezien als aanmoediging om het verbeterde beleidsplan door te zetten naar alle locaties. Maar gezien de gezamenlijke inzet op alle niveaus van de organisatie, was daar alle vertrouwen in. Lees meer>

Huize Beatrix in Doorn
In het najaar van 2022 werd ook bij Huize Beatrix in Doorn het Goed Geregeld traject opgestart. Op deze iets kleinere locatie werken veel vrijwilligers al heel wat jaren om alle bewoners en cliënten een breed aanbod aan activiteiten te bieden. Er is een fijne onderlinge sfeer en de lijnen met de vrijwilligerscoördinator zijn kort. De shortlist van verbeterpunten werd bij deze tweede locatie dan ook wat korter. En de verbeterpunten konden snel opgepakt worden. In het verslag van de eindbeoordelaar waren dan ook complimenten voor de inzet en daadkracht vanuit de organisatie. 

Vervolg trajecten
Na deze eerste twee locaties volgen dit jaar en volgend jaar ook de andere locaties van QuaRijn waar samen met vrijwilligers gekeken wordt om het vrijwilligersbeleid voor heel QuaRijn, maar vooral ook op de eigen locatie te verbeteren.  Dus to be continued .....

Bron: www.nov.nl