Skip to main content

Zoekbalk J4

Leerlingen Amerongen pakken spons en sopdoek om rollators te poetsen: ‘Het is fantastisch’

De eerste rollator-sopdag in Amerongen is een feit. Afgelopen dinsdag werden maar liefst 40 rollators, scootmobielen, duofietsen en rolstoelen gewassen door de leerlingen van groep 8 van De Regenboog in Amerongen. Het plein voor De Proloog was feestelijk aangekleed en de achtstegroepers konden heerlijk in het zonnetje soppen.

Simonetta van den Berg, sociaal makelaar in Amerongen, nam het initiatief: ,,In gesprek met verschillende organisaties komt het vaak op hetzelfde neer; ontmoeting is belangrijk en iets ondernemen met elkaar ook. Zo is het idee van de rollator-sopdag ontstaan. Iedereen die ik daar voor benaderde reageerde enthousiast. De Proloog wilde meteen meewerken en ook de Zonnebloem en QuaRijn haakten al snel aan. Groep 8 van De Regenboog stond meteen paraat om de spons en sopdoek op te pakken.”

NIEUWE AFSTELLING VOOR JUISTE HOUDING
Er werd niet alleen aan de cosmetische kant van de rollator gedacht: ,,Het ding is dat ouderen een rollator vaak overnemen van iemand anders”, vertelt fysiotherapeut Tessa Hodes van PMI Rembrandt. ,,De rollator is dan nog ingesteld op de vorige gebruiker. Een juiste houding is heel belangrijk, daarom stellen wij de rollator vandaag opnieuw af.” Ook de fietsenmaker was aanwezig om de rollators technisch weer perfect te maken.

ROLATOR GESOPT DOOR EIGEN KLEINZOON
De rollator van Agnes van Daalen was weer tiptop in orde na de sopdag: ,,Het is toch fantastisch dat dit georganiseerd wordt? Ik maak m’n rollator nooit schoon. En weet je wat zo leuk is? M’n eigen kleinzoon heeft de mijne gesopt!”

door Wilco Willemse (Kaap nieuwsblad)