Skip to main content

Zoekbalk J4

Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld voor Ewoud & Elisabeth Gasthuis

[WIJK BIJ DUURSTEDE] Tijdens een feestelijke bijeenkomst reikte Nancy Rietveld van NOV het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld uit aan Fred Peters, locatiemanager van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Na de overhandiging was er natuurlijk taart en even tijd om gezellig na te praten.

door Ali van Vemde

Door het behalen van dit keurmerk laat het E&E Gasthuis zien dat het als organisatie structureel werkt aan goed vrijwilligersbeleid en -management. Het NOV-keurmerk staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De vrijwilligers zijn trots op 'hun' organisatie en stralen dat uit. Wie zich vrijwillig inzet voor een ander, verdient het dat een organisatie goed met die inzet omgaat en dat heeft het E&E laten zien. Om dit te bereiken heeft het E&E het afgelopen jaar een verbetertraject doorlopen. Tijdens verschillende bijeenkomsten hebben zowel de vrijwilligers als de medewerkers hun mening, ervaringen en ideeën gedeeld. Hier zijn verbeteringen uit voortgekomen, zoals het voeren van evaluatiegesprekken en gemakkelijker vindbaar maken van informatie.

Voordat werd overgegaan tot de officiële overhandiging gaf Nancy Rietveld uitleg over wat het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) doet. Het NOV komt op voor de belangen van vrijwilligers en versterkt de positie van het vrijwilligerswerk. Want wie zich vrijwillig inzet verdient professionele aandacht en ondersteuning. „Ik vind het ontzettend leuk dat ik dit traject, als inwoner van Wijk bij Duurstede, bij QuaRijn heb mogen begeleiden. Voor het Goed Geregeld traject hebben we het vrijwilligersbeleid onder de loep genomen. Een jaar lang zijn we bezig geweest om verbeteringen aan te brengen. We hebben gekeken wat beter kan en dat in de praktijk gebracht. Niet alles kan nu, maar op termijn is het de bedoeling dat het wordt zoals wij dat op papier hebben gezet. ”

QuaRijn directeur Wonen met zorg Michiel Moes vertelde heel blij te zijn met de 120 vrijwilligers. „Wij waarderen hun inzet enorm. Zij zijn het kloppend hart van de regio. Een compliment dan ook voor de Wijkse gemeenschap, want het huis van de bewoners kan niet zonder vrijwilligers. Natuurlijk zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom om met onze bewoners te wandelen, koffie te drinken, te koken, te fietsen of spelletjes te doen. Ook vrijwilligers die af en toe willen komen klussen, zijn heel erg welkom.” Namens QuaRijn heeft Ivette Albertazzi, adviseur vrijwilligerswerk, het traject samen met Nancy doorlopen. Het E&E heeft als eerste QuaRijn locatie het NOV keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld mogen ontvangen, maar binnenkort volgen alle locaties.

 

Ook vrijwilliger worden bij het Ewoud & Elisabeth Gasthuis? Neem dan contact op via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06 12084220.