Skip to main content

Zoekbalk J4

Veel activiteiten NLdoet in Bunnik

Nl doet 2023

Wat een beetje aandacht en ondersteuning kunnen beteken voor bewoners van zorginstellingen bleek wel afgelopen weekend. Vrijdag had Bunninchem een leuk  programma in het kader van NLdoet. Zaterdagmorgen was dat het geval in zorgcentrum De Weijer.

Twintig vrijwilligers van he tPostillion Motel Bunnik hadden vooraf samen met medewerkers van QuaRijn de ruimte gezellig versierd. De bedoeling was een puzzeltocht te houden, maar het weer gooide roet in het eten. Het programma werd snel aangepast en de bewoners konden op verschillende afdelingen spelletjes spelen en deelnemen aan activiteiten. Dit alles opgeluisterd door accordeon muziek en koffie met iets lekkers. Om 12.00 uur kwam burgemeester van Bennenkom Bunninchem bezoeken, ook hij genoot van de gezellige drukte en werd uitgenodigd aan te schuiven bij de uitgebreide lunch. De aanwezige vrijwilligers waren zo enthousiast na de ochtend dat beloofd werd de wandeltocht in mei, bij hopelijk beter weer, opnieuw te organiseren.

Tuinkabouters
Zaterdagmorgen was de beurt aan zorgcentrum De Weijer. De Weijer is onderdeel van QuaRijn en is een kleinschalig centrum voor bewoners met dementie. Samen met wethouder Dekker, familie en vrijwilligers van de Utrechtse Handelsbanken, werden de handen uit de mouwen gestoken om de tuin zomerklaar te maken. De jongste vrijwilligster was Sofie van 4 jaar,  zij heeft onder meer tuinkabouters in de tuin geplaatst. Aan het eind van de ochtend werd de groep verrast door lekkernijen van Cafetaria Bunnik die de harde werkers zich goed lieten smaken.

Opbloeien door persoonlijke aandacht
Kitty Sturkenboom, adviseur Welzijn vertelt: 'het is bijzonder om te zien hoe mensen reageren wanneer ze persoonlijke aandacht krijgen. Iemand die erst passief in een stoel zit, leeft helemaal op wanneer hij in gesprek kan gaan met een vrijwilliger. Mensen bloeien op, onrustige bewoners voelen zich nuttig en zie je met een glimlach op hun gezicht meehelpen.

Kitty wil dan ook een oproep doen aan mensen die af en toe een uurtje over hebben. Hondenbezitters zijn zeer welkom, bewoners van zowel Bunninchem als De Weijer willen graag mee de hond uit laten. Creatieve mensen die af en toe willen knutselen worden gezocht, vrijwilligers die een instrument bespelen of chauffeurs die de bus van QuaRijn kunnen besturen. Er is veel mogelijk. In overleg wordt gekeken wat passend en haalbaar is.

Ook meehelpen?
Aanmelden voor vrijwilligerswerk kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 12 08 42 20.
Kitty wil alle vrijwilligers die dit weekend mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken voor hun inzet.

Bron: Bunniks Nieuws, door Lia van der Heijden