Skip to main content

Zoekbalk J4

NLdoet, zoveel meer dan de handen uit de mouwen steken

nldoet 2023

→ Bekijk hier de NL DOET video: https://youtu.be/hNAxOT0s3xo

Ieder jaar is NLdoet voor ons als zorginstelling een prachtige gelegenheid om mensen de gelegenheid te geven om een dagje vrijwilligerswerk te doen. Soms zijn het doorgewinterde vrijwilligers die al zich al jaren op verschillende plekken inzetten, soms collega’s die tijdens werktijd mogen komen en soms mensen die nog nooit vrijwilligerswerk in de ouderzorg hebben gedaan. Deze diversiteit maakt dat het ieder jaar weer een bijzondere dag wordt.

De diversiteit zat hem dit jaar ook in de leeftijden zo was de jongste vrijwilligster 3 en de oudste ruim 75 jaar ouder. En ook kwamen de mensen uit heel Nederland. Zo kwamen er een moeder en dochter helemaal uit Alkmaar. Zij konden pas vanaf 15 uur terecht in hun vakantiehuisje in Leersum en besloten vooraf deel te nemen aan NLdoet. Een wens die al jaren op hun lijstje stond maar wat er nog nooit van was gekomen, dus meerdere vliegen in één klap.

Er waren dit jaar ook veel bedrijven die ons kwamen ondersteunen zoals bijvoorbeeld Lucide B.V., Postillion hotel Bunnik, Handelsbanken Utrecht, Biesheuvel Groenservice, Mocking Hovenier, Cafetaria Bunnik, Pink Roccade en JBGG Zin-in. Maar ook familie, vrienden en de burgemeesters en wethouders waren aanwezig om samen de klussen te klaren.

Op alle locaties van QuaRijn werd hard gewerkt; er werden tuinen onder handen genomen, spelletjes gedaan, schoongemaakt, gebakken, gegeten, nagels verzorgd, creatieve activiteiten ondernomen en men ging op pad b.v. een tuincentrum. Maar bovenal werd er gelachen, gepraat en verbonden….

In Amerongen schoof meneer van Harten (85 jaar) spontaan achter de piano en werd er samen gezongen. Op de vraag van een vrijwilliger of hij ook een lied uit zijn geboortestreek kenden leerde meneer ons spontaal het Boeskoollied. We mogen de opname hiervan ook delen, al vertelde meneer erbij dat hij als hij weer wat meer zou oefenen nog beter zou spelen. Maar het plezier wat we nu al hadden was één van de hoogte punten van NLdoet in de Ridderhof.

Een NLdoet vrijwilliger vertelde me dat ze een prachtig gesprek had gehad met een bewoonster van De Linde. het gesprek ging erover dat het vroeger altijd hard werken was in de tuin ook omdat het belangrijk was dat je tuin minstens zo opgeruimd en mooi was als die van de buren. De vrijwilligster zei dat dat helaas nu niet altijd meer zo is en een voorbeeld gaf van een buurtuin waar het onkruid vaak erg hoog staat. Waarop de bewoonster zei; “Misschien zijn die mensen wel veel wijzer, je hoeft je niet altijd aan te passen aan een ander…..”

Namens de bewoners van alle locaties van QuaRijn willen we iedereen die mee heeft geholpen aan deze prachtige dagen van harte bedanken. Prachtig om te zien hoe vrijwilligerswerk zoveel toevoegt zowel aan klussen die worden gedaan als in de prachtige ontmoetingen.

Enthousiast geworden? Je hoeft niet te wachten tot volgend jaar om een keer kennis te komen maken. Kijk op https://www.werkenbijquarijn.nl/werken-als/Vrijwilliger en maak een afspraak.