Skip to main content

Zoekbalk J4

Kerstcadeau voor woonzorgcentrum De Weijer: Cheque van 1500 euro

cheque 2023

Woonzorgcentrum ‘De Weijer’ maakt onderdeel uit van QuaRijn. De Weijer heeft woonzorg voor veertien bewoners met dementie. Het zorgcentrum is kleinschalig, er zijn meerdere huiskamers, een keuken, een grote tuin en iedere bewoner heeft een eigen ruime studio. Het uitgangspunt is dat de bewoner centraal staat en dat de familieleden betrokken worden bij de dagelijkse gang van zaken. Vorige week woensdag werden de bewoners en personeel van De Weijer verrast door een donatie uit onverwachte hoek en dat werd feestelijk gevierd met koffie en gebak.

Ingrid Bouquet, dochter van een inmiddels overleden bewoonster werkt bij installatie bedrijf Kuijpers. Dit bedrijf doneert ieder jaar aan goede doelen, de schenkingen worden gedaan in plaats van een kerstpakket. Medewerkers kunnen een doel onder de aandacht brengen en een donatie aanvragen. Ingrid deed een aanvraag voor De Weijer. Ingrid: ,,Mijn moeder is hier heel goed opgevangen en verzorgd, ik kon haar hier met een gerust gevoel achter laten.” De Weijer is kleinschalig, de familie wordt goed betrokken bij de behandeling van de bewoners, daarom wilde ik graag iets terug doen voor De Weijer.”

Tijdens de vorige kerstperiode had Ingrid al een aanvraag gedaan bij Kuijpers, toen werd haar verzoek niet gehonoreerd, dit jaar gebeurde dat wel. Ingrid bedacht dat De Weijer heel goed een schenking zou kunnen gebruiken om extra dingen te realiseren waarvoor het gewone budget niet toereikend is. De schenking is zeer welkom bij het Bunnikse zorgcentrum; nu kunnen bewoners, personeel en familie gaan bedenken waaraan ze het bedrag van maar liefst € 1500 willen gaan besteden.

ZORG STEEDS ZWAARDER

Coördinator Jenny van Voornveld vertelt dat ook De Weijer te maken heeft met de krapte op de arbeidsmarkt, zij merkt bovendien dat de zorg steeds zwaarder wordt omdat mensen langer thuis moeten blijven wonen. Jenny. ,,Het is heel erg waardevol dat er nu door deze donatie iets aangeschaft kan worden wat van betekenis is voor onze bewoners. Het is bijzonder te merken dat er zo met ons meegedacht en meegeleefd wordt.”

Kitty Sturkenboom, adviseur welzijn vertelt dat er al verschillende wensen genoemd worden bijvoorbeeld een zogenaamde ‘Tovertafel’ die beweging onder bewoners stimuleert, gezellige aankleding van de ruimte, een uitstapje: er zijn tal van ideeën. Het betekent voor de bewoners weer een extraatje.
Kitty benadrukt ook dat zij nog op zoek is naar vrijwilligers die met de bewoners willen gaan fietsen, wandelen, een spelletje doen of tuinieren. Kitty: ,,Er is veel mogelijk en het hoeft niet wekelijks, flexibele inzet kan ook. Iemand die een keer met een hond op bezoek wil komen zou ook fantastisch zijn, de mensen zijn gek op dieren.”

Na de taart om de feestelijke gebeurtenis te vieren overhandigt Ingrid samen met haar vader de cheque aan personeel en management van De Weijer. Hun moeder en echtgenote heeft hier goede opvang gehad, ze zijn blij wat terug te kunnen doen en kunnen deze periode nu op een mooie manier afsluiten.

Bron: Bunniks Nieuws, door Lia van der Heijden