Skip to main content

Zoekbalk J4

Werken als huishoudelijke hulp bij QuaRijn is mijn thuis

Foto bijschrift: Huishoudelijk hulp WMO Liesbeth van Dalum

Een schoon en opgeruimd huis: wie wil dat niet? Als je niet alles meer zelf kunt, hoe fijn is het dan om de zware taken uit handen te geven? QuaRijn heeft een team ervaren huishoudelijke hulpen voor inwoners van de gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Veenendaal.

Met plezier komen zij één of meerdere keren per week aan huis om te helpen met het huishouden of een boodschap doen. Liesbeth van Dalum is voor een aantal cliënten in Bunnik het vaste gezicht. Zij is ontzettend blij met haar werk. En de mensen bij wie zij over de vloer komt zijn dankbaar voor haar hulp en zeggen: “Liesbeth, wat gezellig dat je er bent”.

Na twintig jaar helpende te zijn geweest op een dementieafdeling is Liesbeth sinds vorig jaar augustus werkzaam als hulp in de huishouding. En het bleek een goede zet, want deze baan is voor haar goed te combineren met haar jonge gezin. “Als de kinderen op school zitten, ben ik aan het werk”. Daarom kan ze dit werk van harte aanbevelen aan andere moeders.

AANDACHT
Liesbeth doet haar werk met respect voor de mensen: “Ik zie gewoon dat ze veel dingen niet meer kunnen en dat ze die hulp echt nodig hebben”. Vooral het zware werk als stofzuigen en dweilen neemt ze uit handen. Of het sanitair schoonmaken, de ramen zemen, een keukenkastje soppen, het bed verschonen of een boodschap doen. Natuurlijk kan ze niet iedere week alles doen in die paar uurtjes. “Ik vraag altijd aan mijn cliënten wat ze belangrijk vinden en wat ik die dag zal aanpakken”. De meeste mensen vinden het fijn om ook zelf iets te doen, zoals stoffen of de was opvouwen. Cliënten vinden het gezellig als ze er is. Liesbeth maakt graag een praatje en als het even kan drinkt ze samen met hen een kopje koffie. Want aandacht voor de mensen hoort ook bij haar werk.

BAND OPBOUWEN
Als je iedere week bij iemand thuis komt, bouw je een band op met je cliënten. Dat is ook leuk aan haar werk, vertelt Liesbeth. “Je leert de mensen beter kennen en gaat je een beetje thuis voelen bij ze”. Wat ze trouwens ook heel fijn vindt, is dat ze in een zelfsturend team werkt. Dat betekent dat Liesbeth haar werk naar eigen inzicht mag doen en zelf beslissingen neemt. Dat is een van de redenen waarom ze het fijn vindt om bij QuaRijn te werken. Tja, het is niet voor niets dat ze er al zoveel jaren werkt. “Bij deze werkgever voel ik mij gewoon thuis”, besluit Liesbeth.

OOK HULP NODIG?
Voor meer informatie en een afspraak kunt u contact opnemen met Teamsecretariaat Wmo via 06 82 54 99 03.

AAN DE SLAG ALS HULP?
Neem contact op met onze recruiter Mascha Versteeg via 06 83 690 185.