Skip to main content

Zoekbalk J4

Eerste Medido uitgereikt aan wijkverpleegkundige Angelique van den Bos van team Hollandia Staete.

Het is dan eindelijk zo ver: afgelopen week hebben we onze eerste Medido uitgereikt aan wijkverpleegkundige Angelique van den Bos van team Hollandia Staete. We gaan in de wijkverpleging werken met de Medido, dat is een medicijndispenser. De cliënt die in aanmerking komt voor medicatie aanreiking kan aangemeld worden door de (wijk) verpleegkundige voor een Medido.

De Medido gaat de zelfstandig wonende cliënt helpen met het aanreiken van de medicatie. De baxterzakjes worden door de Medido gelezen en de Medido geeft een melding middels lichtsignalen en een geluidssignaal aan de cliënt zodat de cliënt de medicatie kan uitnemen. Dit draagt eraan bij dat de cliënt op het juiste tijdstip de medicatie kan innemen. Dit heeft ook het voordeel, dat er voor de aanreiking van de medicatie, geen zorgmedewerker over de vloer hoeft te komen. Op die manier behoudt de cliënt de regie over zijn of haar leven.
Deze zorgtechnologie verlaagt de werkdruk van de wijkverpleging, want voor deze handeling hoeft nu geen medewerker naar de cliënt. Daardoor kunnen er weer extra cliënten geholpen worden in wijkverpleging.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar Miriam van Kessel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.