Skip to main content

Zoekbalk J4

Verhuizing Kaapse Bos naar Beatrix

Op 11 januari 2022 zijn de cliënten en medewerkers van Kaapsebos (afdeling somatiek) verhuisd naar Beatrix in Doorn. Zij zijn op een feestelijke en persoonlijk manier ontvangen met een welkomstwoord, hapje, drankje en prachtige bloemen. Wij wensen iedereen veel woonplezier! Wij hebben er als team Kaapsebos  veel zin in. 

In het najaar van 2020 bleek dat de somatische afdelingen niet allemaal naar de nieuwbouw van Het Zonnehuis zouden gaan, een deel zou verhuizen naar Beatrix, waar een afdeling verbouwd ging worden. Wij als team Kaapsebos en ook onze bewoners wilden deze stap maken. Er volgden overleggen met de architect, met managers. kwaliteitsverpleegkundigen en behandelaren. En na aanleiding van deze overleggen kwam er een mooi plan voor het nieuwe Kaapsebos.
 
Maar wat hebben wij alle bewoners en collega’s in Beatrix in de rommel maar vooral in de herrie laten zitten, alsnog excuus daarvoor. Wanneer we er nu komen kijken, zien we hoe mooi alles geworden is. De kamers zijn heel mooi in blauw, geel of groentinten, de badkamers zijn helemaal vernieuwd. We hebben een fijne keuken in 1 van de huiskamers waar onze woonondersteuners weer lekker kunnen gaan koken.
 
Maar dit alles was nooit gelukt zonder de hulp van Chantal Mrowiec die ons hielp in het hele bouwproces de weg niet kwijt te raken. Maar ook door het geduld van huismeester Melvin van Lienden wanneer we weer wat nieuws hadden bedacht of wij wat ongeduldig waren.
En met hen, maar ook met veel andere collega’s van Beatrix en het Zonnehuis staan we nu voor het sluitstuk: de verhuizing. Uiteindelijk verhuizen er ook bewoners van de afdelingen Molenbos en Vossenbos met ons mee, samen met 3 collega’s van daar.
 
Op dinsdag 11 januari verlaat het Kaapsebos Het Zonnehuis voorgoed, voor ons een dubbel gevoel. Fijn dat we naar zo’n mooie plek gaan maar wanneer je bedenkt dat een enkeling al meer dan 40 jaar werkt in Het Zonnehuis en ook de andere collega’s hier al langere tijd werken, is het te begrijpen dat het afscheid meerdere gevoelens teweeg brengt.


Bekijk de video