Skip to main content

Zoekbalk J4

Fototentoonstelling van camperreizen Annie Askamp in Bunninchem

Fotografe Annie Askamp organiseerde in Bunninchem een fototentoonstelling van haar camperreizen door Europa. In deze tijd een welkome afleiding voor de bewoners. De onderwerpen maken veel verhalen los over reizen die de mensen in het verleden zelf hebben gemaakt. ,,De foto’s brengen de bewoners weer op andere ideeën, bij iedere foto hoort een verhaal en de mensen gaan in coronatijd toch op een soort van vakantie”, aldus Annie.

Annie Askamp, werkzaam bij Bunninchem als zzp er in de zorg bedacht dat het een goede afleiding zou zijn om in deze tijd een tentoonstelling van haar werk te organiseren zodat de bewoners wat te bekijken zouden hebben en de gangen niet meer zo kaal zijn. Annie werkt in de zorg maar is daarnaast fotografe, ze heeft ook een eigen fotostudio. Christine van der Male, adviseur welzijn voegt toe dat er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd worden in Bunninchem, voorheen werd bijvoorbeeld werk van de Bunnikse schilder Johan de Kruijff geëxposeerd en kort geleden regelde de Alzheimer stichting een tentoonstelling die nu in het centrum van Zeist te zien is. Christine: ,,Het is leuk dat de mensen kunnen ontdekken dat medewerkers in de zorg behalve hun werk, in hun vrije tijd nog leuke hobby’s beoefenen. Behalve het personeel kunnen ook mensen van buiten tentoonstellingen in Bunninchem organiseren, wij staan altijd open voor goede ideeën.”

EIGEN VERHAAL

Langs de hoofdroute in de gang op de begane grond hangt een grote collectie foto’s : zowel landschapsfoto’s van de vele reizen die Annie door Europa maakte, als portretfoto’s. Het zijn prachtige foto’s die een indruk geven van de natuur in Slovenië, Kroatië, Frankrijk en verscheidene pittoreske stadjes in Duitsland. Annie vertelt enthousiast over alle afbeeldingen aan bewoonster Lia van Willigenburg. Lia is lid van de cliëntenraad en zij vindt het belangrijk dat er regelmatig activiteiten georganiseerd worden voor de bewoners en het personeel van Bunninchem. Lia: ,,Vooral de portret foto’s van de kinderen vind ik erg leuk.” De foto’s leiden volgens fotografe Annie ook tot veel discussie: ,,De mensen hebben allemaal hun eigen favoriete foto.” Een afbeelding van een prachtige zonsondergang boven zee is bij velen favoriet, anderen vinden de landschappen mooier, zo heeft iedereen zijn eigen smaak. ,,Het belangrijkste in deze tijd die voor veel mensen zwaar is dat het afleiding geeft en de bewoners op andere gedachten brengt. Het is jammer dat de tentoonstelling nu alleen toegankelijk is voor bewoners en personeel van Bunninchem en niet voor de inwoners van Bunnik. Annie hoopt dat dit de komende maanden nog wel mogelijk wordt, de expositie duurt tot maart.”

NIEUWE VRIJWILLIGERS

Christine van der Male maakt van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen voor nieuwe vrijwilligers. ,,Wij kunnen heel goed mensen gebruiken die momenteel thuis werken en tussen de middag een ommetje willen maken. Veel bewoners snakken ernaar om naar buiten te gaan, maar kunnen dit niet alleen. Heb je een uurtje per week over, dan ben je van harte welkom. We zoeken vrijwilligers voor de winkel, mensen die koffie schenken, maar ook technische mensen of chauffeurs voor de bus.”

Info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.