Skip to main content

Zoekbalk J4

Optimaal revalideren in Het Zonnehuis

Over een maand of drie is Revalidatiecentrum Het Zonnehuis klaar. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het nieuwe gebouw waar mensen kunnen herstellen na een operatie, aandoening, ziekte of beroerte. Met deze nieuwbouw zet Quarijn een revalidatiecentrum neer van deze tijd. Voorzien van moderne apparatuur, comfortabele kamers en doelmatig ingerichte trainings- en herstelruimten. Zelfs in de omliggende beleeftuin kan geoefend worden. Stap voor stap kunnen patiënten hier werken aan hun herstel met als doel zo zelfstandig mogelijk thuis de draad weer op te pakken. Want dat is wat iedereen het liefste wil toch?

Welke soorten revalidatie biedt Het Zonnehuis? Mensen met beginnende dementie of geheugenproblematiek zijn gebaat bij cognitieve revalidatie. Neurologische revalidatie is bedoeld voor MS- en Parkinson-patiënten, maar helpt ook te herstellen na een hersenbloeding of -infarct. Wie een nieuwe heup of knie heeft gekregen, leert weer bewegen met orthopedische revalidatie. Het Zonnehuis biedt ook hartrevalidatie aan: in samenwerking met het UMC. Afhankelijk van de ernst van de aandoening verblijven mensen tijdelijk in het centrum of is er sprake van dagbehandeling.

,,Revalideren is hard werken”, daar is directeur wijk- en revalidatiezorg Henriet Groenendijk heel helder over. Alles wat iemand op een dag doet, hoort daarbij. Van opstaan, douchen, aankleden en naar de wc gaan. Tot zelf kunnen eten en drinken aan toe. Iedere dag oefenen volgens een behandelplan, helpt om vertrouwen te herwinnen en de dagelijkse dingen weer onder de knie te krijgen.

Henriet Groenendijk kijkt in het bijzonder uit naar de samenwerking met ziekenhuizen en andere instellingen. ,,Goede zorg bieden kun je niet alleen. Je moet blijven ontwikkelen en innoveren”, vindt de directeur. Zo biedt Het Zonnehuis, samen met ziekenhuizen uit de regio, revalidatie na een ziekenhuisopname aan. Net als een programma om mensen zo fit mogelijk de operatie te laten ingaan. Want dat zorgt voor sneller herstel achteraf. Moderne revalidatiezorg van topkwaliteit is het motto. Over een jaar hoopt Revalidatiecentrum Het Zonnehuis het predicaat Topcare te ontvangen: een mooie titel, die staat voor specialistische zorg voor mensen met complexe aandoeningen. ,,Je zit hier zo mooi in het bos met de vogels om je heen: alleen dat helpt je herstel al”, besluit Groenendijk.

Meer informatie op Revalidatiecentrum Het Zonnehuis

Bron: https://www.nieuwsbladdekaap.nl

Auteur: door Babs Bouwman