Skip to main content

Zoekbalk J4

KBC QuaRijn helpt fitter te worden: ‘Blijf bewegen, ook als je op leeftijd bent’

Fysiotherapeut Robin Oosterom nodigt volwassenen uit om een keer binnen te lopen bij het KBC in Leersum.

We willen allemaal graag oud worden en zo lang mogelijk genieten van het leven. Maar hoe blijf je fit met het klimmen der jaren? Kennis en BehandelCentrum QuaRijn kan daarbij helpen door een revalidatietraject na een val, ziekte of operatie. Maar ook mensen die voelen dat ze achteruit gaan, kunnen langskomen voor een screening en advies. Direct inschrijven voor seniorenfitness kan ook. Bel voor een afspraak of loop even binnen in De Schermerij in Leersum. Ook handig om te weten: Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Fysiotherapeut Robin Oosterom bespreekt met zijn cliënt of ze bijvoorbeeld hun conditie willen verbeteren of sterker willen worden. Pijnklachten verminderen is ook een veel gehoorde wens. Oosterom adviseert wat de beste route is. Soms is dat fysiotherapie, maar de test kan ook uitwijzen dat seniorenfitness een goede oplossing is. ,,Ik geef ook wel oefeningen voor thuis mee. Dan kijken we een paar weken later wat het effect daarvan is”, legt Oosterom uit. Het valt hem op dat de conditie vaak vooruit gaat, omdat mensen bewuster bezig zijn met hun lichaam. Ouder worden is een proces. Een fysiotherapeut kan niet alles verhelpen, maar er wel voor zorgen dat mensen zich fitter voelen.

Veel mensen hebben pijn als ze bewegen. ,,Stilzitten is het slechtste wat je kunt doen”, zegt Oosterom beslist. Mensen die er voor open staan, geeft hij een stappenteller. Het valt best tegen hoeveel je beweegt op een dag en die stappenteller geeft inzicht. In beweging blijven is goed, omdat het je spieren sterker houdt en je daardoor meer kunt opvangen. Door zijn functie bespreekt Oosterom veel met zijn cliënten. Zo hoort hij bijvoorbeeld hoe het met eten en drinken gesteld is. Of iemand de huishoudelijke taken nog aankan. Hij ziet of iemand overgewicht heeft of juist te mager is. Hij is specialist in de ouder wordende mens, maar soms wordt het lichaam al op jonge leeftijd ouder: als iemand Parkinson heeft of als een hersenbloeding heeft gehad. ,,Onze specialisten kunnen bij veel problematieken helpen. De onderlinge lijnen zijn kort, zodat we kunnen overleggen wat het beste is voor de cliënt.”

Kom een keer kennismaken met seniorenfitness bij KBC op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur en op vrijdag van 15.00 uur tot 16.00 uur. Een proefles is gratis: een mooie eerste stap om fit en gezond out te worden. KBC QuaRijn is bereikbaar via 0343 - 474849 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Auteur: Babs Bouwman

Bron: www.nieuwsbladdekaap.nl