Skip to main content

Zoekbalk J4

Kwaliteit en onderzoek

  Onderzoeken bij QuaRijn


  • Onderzoek Incluis: inclusieve besluitvorming

  Hoe kun je als zorgprofessional bewoners betrekken bij beslissingen, als beslissen voor hen moeilijker wordt? Wat kunnen naasten hierin betekenen? INCLUIS is een onderzoek vanuit Amsterdam UMC en Tilburg University in nauwe samenwerking met QuaRijn.

  In het onderzoek gaan bewoners, zorgprofessionals en naasten van het Ewoud en Elisabeth Gasthuis gezamenlijk een werkwijze ontwikkelen die het eenvoudiger maakt om bewoners te (blijven) betrekken bij beslissingen. Het onderzoek duurt tot eind 2026. Dit jaar is er vooral onderzoek naar hoe bewoners op dit moment worden betrokken bij beslissingen.

  • Onderzoek Scan2Go

  Scan2Go is een nieuwe MRI-scanner die we gaan plaatsen in het Zonnehuis. Het unieke aan deze scanner is dat mensen hem zelf kunnen besturen. Ook nieuw is dat een computer, in plaats van een dokter, de scans bekijkt. In het begin werkt Scan2Go zoals elke andere MRI-scanner, maar later kunnen mensen hem helemaal zelf bedienen. Computers gaan een grotere rol spelen in het bekijken van de scans.

  De voordelen van Scan2Go zijn onder andere dat het minder geld kost en dat mensen sneller een afspraak kunnen maken voor een scan. Ook is het scannen prettiger, omdat de scan maar 10 minuten duurt (niet 40 minuten) en het apparaat stiller is. Eerst gaan we onderzoeken wat mensen, hun familie en dokters van Scan2Go vinden.

  Daarna kijken we hoe goed Scan2Go werkt voor het vinden van ziektes en wat dit betekent voor de zorg die mensen krijgen. Het gehele onderzoek zal tot ongeveer eind 2027 duren.

  • Optimaal revalidatieklimaat

  “In het project "Laat het lopend buffet goed lopen" ontwikkelen we een optimaal revalidatieklimaat, dat revalidanten goed voorbereidt op de thuissituatie. Door middel van bewegingsgerichte zorg (‘function focused care’) worden revalidanten gestimuleerd om de maaltijden zoveel mogelijk geheel zelfstandig klaar te maken.

  De implementatie van dit project zal vooral gericht zijn op het aanleren van andere routines door zorgverleners (verzorgenden, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en medewerkers van de keuken). De resultaten die we willen bereiken zijn: meer bewegen door de ouderen, verlagen van de valangst, verbeteren van de zelfredzaamheid en het verhogen van de tevredenheid van de revalidanten.

  Daarnaast verwachten we dat het een verkorte opnameduur tot gevolg heeft, dat het medewerkers ontlast en een groter werkplezier oplevert.”


  Documenten 2024

  Documenten 2023

  Keurmerk Prezo

  De wijkverpleging, ontmoetingscentra en de huishoudelijke ondersteuning van QuaRijn hebben het keurmerk PREZO Care gekregen. PREZO Care is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren. Site Prezo 

  Topcare predicaat

  Het Revalidatiecentrum Het Zonnehuis QuaRijn voldoet aan voorwaarden waar een Topcare-expertisecentrum aan moet voldoen. meer informatie vind je op www.Topcare.nl.

  Regionaal expertisecentrum Korsakov

  Om de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov verder te ontwikkelen én wetenschap en praktijk meer met elkaar te verbinden, is er een landelijk expertisenetwerk Korsakov opgericht.

  QuaRijn maakt onderdeel uit van dit netwerk als Regionaal Expertisecentrum.