Wonen met Korsakov

Heeft u het syndroom van Korsakov en kunt u niet meer zelfstandig wonen? QuaRijn biedt 24 uur per dag intensieve ondersteuning, begeleiding en behandeling op een prachtige nieuwe locatie van Het Zonnehuis.

Iedere bewoner heeft een eigen studio met badkamer. U mag uw studio naar eigen smaak inrichten. Er zijn vier huiskamers voor in totaal 32 bewoners. De huiskamers zijn sfeervol ingericht en grenzen aan een mooie tuin waar ook een kas staat. Er is vlakbij een moestuin waar de bewoners in kunnen werken.

Behandeling en begeleiding

Als u op de Korsakovafdeling verblijft, krijgt u intensieve begeleiding bij dagelijkse activiteiten. QuaRijn biedt haar bewoners een gestructureerde, veilige en huiselijke omgeving. Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het gaat met onze bewoners. Daarom zijn er veel individuele gesprekken.

Behandelaren

Naast verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal pedagogisch werkers en medewerkers maatschappelijke zorg, bestaat ons team ook uit activiteitenbegeleiders en een beweegagoog. Daarnaast is een deskundig behandelteam betrokken, waaronder een specialist ouderengeneeskunde, een psycholoog, een sociaal psychiatrische verpleegkundige, een fysiotherapeut en een ergotherapeut.

Dagprogramma

Op onze units is er een gestructureerd dagprogramma dat houvast biedt. Bewoners helpen bij de dagelijkse activiteiten zoals tafeldekken en koffie zetten. De afwasmachine in- en uitruimen zijn activiteiten die cliënten krijgen toegewezen. In de huiskamer kunt u ook koken, kaarten, televisie kijken of de planten verzorgen.

Activiteitenprogramma

Naast de dagelijkse activiteiten worden er ook extra activiteiten georganiseerd.

Zoals:
• tekenen en schilderen
• spel en beweging
• muziekactiviteiten
• houtbewerken
• werken in de moestuin
• zwemmen

Vergoeding

De kosten worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bewoners betalen wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De bijdrage wordt berekend en geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). Bewoners betalen naast hun eigen bijdrage maandelijks € 75,00 voor activiteiten.

Adres

Zonnehuis 3
3941 RB DOORN
T 085 488 7250

routebeschrijving
navigatietip

Zorgconsulent Het Zonnehuis

José Gaasbeek

Zorgconsulent Utrechtse Heuvelrug (Doorn), Het Zonnehuis
Zonnehuis PG, Somatiek en de Korsakov unit

Werkdagen: Dinsdag, Woensdag en vrijdag van 08.30-17.00 uur

085-4889900
06 82 63 47 89
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Volg ons op social media