Skip to main content

Zoekbalk J4

Dagbehandeling 

Soms heeft iemand meerdere vormen van therapie en behandeling nodig om thuis de alledaagse dingen zelf te kunnen blijven doen. Bijvoorbeeld bij de ziekte van Parkinson of na een CVA. Op de dagbehandeling zijn alle therapieën afgestemd op uw dagritme.

Voor wie is dagbehandeling?

Deze vorm van dagbehandeling is speciaal voor mensen met lichamelijke klachten.
Zoals:

  • na een CVA
  • na een revalidatieperiode
  • bij een chronische ziekte als Parkinson en MS
  • bij een combinatie van meerdere klachten die vaak voorkomen bij het ouder worden.

Dagbehandeling in het Zonnehuis in Doorn

U komt één of meerdere dagen/dagdelen naar de dagbehandeling in het Zonnehuis in Doorn. In Het Zonnehuis volgt u een persoonlijk behandelprogramma. Uw huisarts of de specialist ouderengeneeskunde brengt uw situatie in kaart en zet de therapievormen in die u nodig heeft. Samen met het team en de behandelaars denkend aan maatschappelijk werk, fysio, logo, ergotherapie, diëtiste, psycholoog, werkt u er aan om thuis zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven middels een MDO (multidisciplinair overleg) wordt u op de hoogte gehouden van uw voortgang.

> Bekijk de pagina Het Zonnehuis (Doorn)


Wordt de dagbehandeling vergoed?

De dagbehandeling wordt meestal gefinancierd door uw zorgverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage, maar de dagbehandeling valt wel onder het eigen risico. U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig. Wij kunnen u een standaardverwijzing geven die u door uw huisarts kunt in laten vullen. Voor het vervoer kunt u gebruik maken van de regiotaxi of door een machtiging aan te vragen bij uw zorgverzekering. U kunt hiervoor contact opnemen met uw zorgverzekering. U betaalt voor het vervoer vaak wel een eigen bijdrage.

Als u een WLZ-indicatie heeft, wordt de dagbehandeling en het vervoer uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) vergoed. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage.


Bij vragen

Kunt u contact opnemen met de dagbehandeling.

Tel: 085 - 4887 350

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 9:00 tot 17:00 uur