Skip to main content

Zoekbalk J4

Cardiologische revalidatie

Een van de belangrijkste organen van het lichaam is het hart. Het hart zorgt voor het rondpompen van het bloed naar organen. Door bijvoorbeeld een hartinfarct (verminderde doorbloeding van de kransslagaders), beperkte hartklepfunctie of door een virus of bacterie, kan de conditie van het hart verstoord zijn of raken.

Door middel van operatie, dotterbehandeling, medicatie of aanpassingen in levensstijl kan dit (deels) gerepareerd worden of verbeteren. Meestal is er tijd nodig om te herstellen, wat ook (acute) beperkingen kan geven bij de cliënt. Hartrevalidatie is vaak noodzakelijk. De cliënt kan geleidelijk conditie opbouwen en adviezen krijgen over hoe hiermee om te gaan (coping). Er wordt vooral gekeken naar wat er nog wel mogelijk is. Door het behandelplan en intensieve begeleiding van de arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist maar soms ook door een psycholoog en maatschappelijk medewerker, zoeken we samen naar een goede balans. Zodat u weer veilig naar huis kan gaan. Begeleiding van mantelzorgers is soms ook noodzakelijk of gewenst.

Voorbeelden van cardiologische revalidatie zijn:

  • hartinfarct
  • hartklepgebreken
  • virus infectie
  • na een hartaanval of reanimatie
  • (virus) infectie van het hart

Hoelang duurt de revalidatie?

De duur van de revalidatie hangt af van het basisniveau van de cliënt. Tijdens de eerste revalidatieweek wordt u bezocht door behandelaren die samen met u uw doelen, verwachtingen en behandelingen bespreken. Na een aantal dagen tot een week, ontvangt u een compleet behandelplan. Echter speelt kwetsbaarheid (oa ten gevolge van co-morbiditeiten) hierin altijd een belangrijke rol. Meestal is een  revalidatieperiode van ongeveer drie weken noodzakelijk.

Wat is het revalidatieklimaat?

U revalideert in een omgeving waarin u zoveel mogelijk de gelegenheid krijgt om te werken aan uw herstel. Naast uw therapiesessies, stimuleren wij u om ook zelf te oefenen. Revalideren doet u de hele dag door! Het uiteindelijke doel is dat u zo zelfstandig mogelijk weer veilig naar huis kunt.

Over Het Zonnehuis

Op de Geriatrische Revalidatiezorg afdeling van Het Zonnehuis richten we ons op de revalidatie van ouderen binnen maar ook buiten de regio. Het multidisciplinaire revalidatieteam onder leiding van de arts biedt ouderen revalidatie op maat.

Adres

Het Zonnehuis
Afdeling revalidatie
Zonnehuis 3
3941 RB DOORN

routebeschrijving

Contact afdelingen

Dagbehandeling
085 488 7330

Afdeling Neurologie
085 488 7340

Afdeling Cardiologie & Orthopedie
085 488 7360

Afdeling Cognitief
085 488 7370

Kennis en BehandelCentrum
085- 488 99 00

Medisch secretariaat
085- 488 99 00

Geriatrische Revalidatie Zorg
085 488 7315
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

KBC Fysio
085 488 99 00

ZH Receptie Zonnehuis
085 488 7000