Skip to main content

Zoekbalk J4

Alarmering

U woont zelfstandig thuis, maar u bent op zoek naar meer veiligheid. Alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig en snel uw contactpersoon of professionele zorg van QuaRijn oproepen.

Hoe werk het?

U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u vanuit uw woning op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

Wie komt mij helpen als ik een alarmoproep heb gedaan?

Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van het abonnement. Bij sociale alarmopvolging geeft u zelf aan welke contactpersonen gebeld worden. Bijvoorbeeld een familielid, buurman en een vriend. U zorgt dat zij een sleutel van uw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft.

Ontvangt u al wijkverpleging van QuaRijn? Dan kunt u er ook voor kiezen om professionele opvolging van QuaRijn te ontvangen. De centrale neemt in dat geval contact op met een deskundige zorgmedewerker die bij u langs komt voor de nodige hulp.

Sociale alarmopvolging

U geeft zelf contactpersonen op die gebeld kunnen worden als u alarmeert. Bijvoorbeeld een familielid, buurman en een vriend. U zorgt dat zij een sleutel van uw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft. Wilt u zich aanmelden voor alarmering met opvolging door eigen contactpersonen, klik dan op onderstaande link. U komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Daar staan ook de kosten vermeld.

Het is ook mogelijk om alleen een sleutelkluis te huren.

Professionele alarmopvolging

Ontvangt u al wijkverpleging van QuaRijn? Dan kunt u er ook voor kiezen om professionele opvolging van QuaRijn te ontvangen. De centrale neemt in dat geval contact op met een zorgmedewerker van QuaRijn die bij u langs komt voor de nodige hulp. Deze zorg wordt dan gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Voor meer informatie klik hier.

Service Bureau QuaRijn

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

085 488 99 00